Termeni și condiții pentru antreprenori și persoane juridice
Termeni și condiții pentru antreprenori și persoane juridice
Acești termeni și condiții pentru antreprenori și persoane juridice (denumite în continuare „termeni și condiții) se aplică contractelor încheiate prin intermediul magazinului online Goleto situat pe interfața web www. goleto.ro (denumită în continuare „interfață web”) între
Compania noastră:
HANNO CZ s. r. o. , cu sediul Kalikova 298/1, Jižní Předměstí, 301 00 Plzeň
CUI: 28112954
CIF: CZ28112954
înregistrată: în Registrul Comerțului pe lângă Tribunalul Regional din Pilsen, Secțiunea C, dosar 31551
adresa de livrare: HANNO CZ s. r. o. , Setecká 851, 336 01, Blovice
telefon: + 40 722 288 100
e-mail: info@goleto. cz
în calitate de vânzător
și antreprenori sau persoane juridice
în calitate de cumpărător
(ambele denumite în continuare părți contractante)
1. Dispoziții introductive
1. 1. Termenii și condițiile definesc și specifică drepturile și obligațiile de bază ale părților contractante la încheierea contractului de cumpărare sau a altor contracte enumerate aici (denumit în continuare „contract”) prin intermediul interfeței web
1. 2. Prevederile termenilor și condițiilor fac parte integrantă din contract. Dispozițiile care se abat de la acești termeni și condiții pot fi convenite în contract. Prevederile abateri din contract au prioritate asupra stabilirii condițiilor de afaceri. Formularea termenilor și condițiilor poate fi modificată sau completată de către vânzător. Drepturile și obligațiile părților contractante sunt întotdeauna guvernate de formularea termenilor și condițiilor în care au apărut. Drepturile și obligațiile părților contractante sunt guvernate în continuare de procedura de reclamații pentru antreprenori și persoane juridice, de condițiile de utilizare a interfeței web și de condițiile și instrucțiunile stabilite pe interfața web, în special la încheierea unui contract. În chestiuni care nu sunt reglementate aici, relațiile părților contractante sunt reglementate de reglementări legale, în special Legea nr. 89/2012 Coll. , Codul civil, astfel cum a fost modificat (denumit în continuare „Codul civil”).
1. 3. Acești termeni și condiții se aplică cumpărătorilor care sunt antreprenori și persoane juridice. Acești termeni și condiții nu se aplică contractelor încheiate cu consumatorul, pentru consumatori se aplică Termeni și condiți pentru consumatori.
1. 4. Cumpărătorul dobândește dreptul de proprietate asupra bunurilor prin plata întregului preț de achiziție, dar nu înainte de a prelua bunurile.
1. 5. Prin trimiterea comenzii, cumpărătorul confirmă că a citit acești termeni și condiții și că este de acord cu conținutul acestora.
2. Comanda și încheierea unui contract
2. 1. Interfața web conține o listă de produse, inclusiv o descriere a principalelor proprietăți ale articolelor individuale. Prezentarea bunurilor pe interfața web are caracter informativ și nu este o propunere a vânzătorului de a încheia un contract în sensul prevederilor § 1732 alin. 2 din Codul civil. Pentru a încheia contractul, este necesar ca cumpărătorul să trimită comanda și ca această comandă să fie acceptată de vânzător.
2. 2. Cumpărătorul face comanda prin intermediul interfeței web sau într-un alt mod specificat pe interfața web sau în conformitate cu acordul părților. Comanda trebuie să conțină întotdeauna numele exact al mărfurilor comandate (sau denumirea numerică a mărfurilor), numărul, metoda selectată de plată și transport și datele de contact ale cumpărătorului (numele și prenumele sau numele companiei, numărul de identificare, adresa de livrare, numărul de telefon, adresa de e-mail ). Cumpărătorul este obligat să demonstreze că este antreprenor prin introducerea unui număr de identificare CUI/ CIF valid în comandă.
2. 3. Vânzătorul nu este obligat să confirme comanda primită. O comandă neconfirmată nu este obligatorie pentru vânzător. Vânzătorul este îndreptățit să verifice comanda în caz de îndoieli cu privire la autenticitatea și gravitatea comenzii. Vânzătorul poate respinge o comandă neconfirmată.
2. 4. Contractul se încheie atunci când cumpărătorul a primit acceptarea unei comenzi obligatorii de către vânzător.
2. 5. După încheierea Contractului, Cumpărătorul nu are dreptul să anuleze comanda. Comanda poate fi anulată numai de comun acord de către părțile contractante. În cazul anulării comenzii de comun acord de către părți din cauza cumpărătorului, vânzătorul are dreptul la o taxă de anulare de 30% din prețul bunurilor. În cazul în care vânzătorul a suportat deja costuri în legătură cu contractul, el are dreptul și la rambursarea integrală a acestor costuri suportate în mod intenționat.
3. Termeni de livrare
3. 1. Vânzătorul este obligat să livreze bunurile cumpărătorului în modul convenit, ambalate corespunzător și dotate cu documentele necesare. Dacă nu se convine altfel, documentele sunt furnizate în limba română / cehă.
3. 2. Pe baza acordului părților contractante, vânzătorul poate aranja ca cumpărătorul să transporte mărfurile și să le asigure pe durata transportului. Cumpărătorul este obligat să plătească prețul transportului și asigurării conform tarifului valabil al transportatorului. Livrarea mărfii către cumpărător este considerată predarea mărfii către primul transportator. La livrarea mărfii, riscul de deteriorare a mărfii revine cumpărătorului.
3. 3. Înainte de a prelua bunurile, cumpărătorul este obligat să verifice integritatea ambalajului bunurilor și să anunțe imediat transportatorul cu privire la orice defecte. Se va scrie un raport privind defectele. Dacă nu este scris niciun raport de defect, cumpărătorul pierde cererile care decurg din ambalajul deteriorat al mărfii.
3. 4. Imediat după preluarea mărfii, cumpărătorul este obligat să verifice mărfurile, în special, este obligat să verifice numărul de bucăți de marfă și integralitatea acesteia. În caz de neconformitate, cumpărătorul este obligat să notifice vânzătorul fără întârziere nejustificată, dar nu mai târziu de 2 zile lucrătoare de la primirea bunurilor. Cumpărătorul este obligat să documenteze defectele detectate într-un mod adecvat și să trimită această documentație vânzătorului împreună cu notificarea defectului. .
3. 5. Neacceptarea bunurilor de către cumpărător nu afectează dreptul vânzătorului de a cere plata integrală a prețului de achiziție.
4. Condiții de plată
4. 1. Cumpărătorul are posibilitatea de a plăti vânzătorului prețul de achiziție pentru bunuri, în plus față de alte metode enumerate pe interfața web sau convenite individual în unele dintre modalitățile enumerate mai jos. :
- ramburs la livrare;
- înainte de livrarea bunurilor online prin card de plată prin portalul de plăți GoPay;
- înainte de livrarea mărfurilor prin transfer în contul nostru bancar (instrucțiunile vi se vor da în confirmarea comenzii)
4. 2. La plata în numerar, prețul se plătește la primirea bunurilor. În cazul plății fără numerar, prețul se plătește în termen de cinci zile de la primirea comenzii, cu excepția cazului în care părțile convin altfel. Obligația cumpărătorului de a plăti prețul bunurilor este îndeplinită în cazul plății fără numerar în momentul creditării sumei relevante în contul vânzătorului. .
4. 3. În cazul nerespectării termenului de scadență conform acestor termeni și condiții, cumpărătorului i se pot percepe dobânzi pentru restanțe în valoare de 0, 5% din suma datorată pentru fiecare zi de întârziere. Dreptul vânzătorului la despăgubiri pentru daunele cauzate de întârzierea cumpărătorului nu este afectat.
4. 4. În cazul întârzierii cumpărătorului în plata prețului bunurilor, vânzătorul are dreptul să suspende și alte livrări convenite de bunuri, până la momentul plății tuturor datoriilor datorate ale cumpărătorului.
4. 5. Plata mărfurilor este posibilă în lei, coroane cehe (CZK) și euro (EUR)
5. Retragerea din contract
5. 1. Până când bunurile sunt preluate de cumpărător, vânzătorul are dreptul să se retragă din contractul de cumpărare în orice moment. Într-un astfel de caz, vânzătorul va restitui cumpărătorului prețul de achiziție deja plătit de cumpărător, fără numerar în contul comunicat în acest scop de către cumpărător sau contul din care au fost transferate fondurile pentru a plăti prețul de achiziție (dacă cumpărătorul nu notifică vânzătorul în termen de 5 zile de la retragere).
5. 2. Vânzătorul este, de asemenea, îndreptățit să se retragă din contract dacă cumpărătorul are restanțe la plata prețului de achiziție a bunurilor mai mult de 4 săptămâni. În același timp, în acest caz, vânzătorul are dreptul la o penalitate contractuală de 50% din prețul bunurilor.
5. 3. Cumpărătorul este îndreptățit să se retragă din contract dacă vânzătorul întârzie livrarea bunurilor mai mult de 4 săptămâni de la data de livrare convenită.
5. 4. Cumpărătorul nu are dreptul să se retragă din contract cu privire la bunurile care au fost livrate în mod corespunzător, la timp și fără defecte.
5. 5. Retragerea din contract trebuie făcută în scris și, în cazul contractelor încheiate electronic. Retragerea din contract este efectivă prin predarea notificării de retragere către cealaltă parte.
5. 6. Dacă un cadou a fost furnizat împreună cu bunurile, contractul de cadou încetează să mai fie efectiv la retragerea din contract de către oricare dintre părțile contractante.
6. Drepturi de performanță defecte
6. 1. Condițiile pentru exercitarea drepturilor care rezultă din executarea defectuoasă și răspunderea în garanție sunt guvernate de procedura de reclamații pentru antreprenori și persoane juridice ale vânzătorului.
7. Confidențialitatea comercială și politica comercială a vânzătorului
7. 1. La negocierea contractului și executarea acestuia, cumpărătorului i se pot furniza informații care sunt marcate ca fiind confidențiale sau a căror confidențialitate provine din natura sa. Cumpărătorul se angajează în special:
- să păsteze confidențialitatea;
- să nu le furnizeze altei persoane fără acordul vânzătorului;
- să nu le folosească în alt scop decât executarea contractului;
- nu este utilizat în nici un alt mod dăunător.
7. 2. În plus, cumpărătorul se obligă să nu facă copii ale documentelor predate acestuia de către vânzător fără acordul vânzătorului.
8. Dispoziții finale
8. 1. În cazul în care relația legată de utilizarea interfeței web sau relația juridică stabilită prin contract conține un element internațional (străin), atunci părțile convin că relația este guvernată de legislația cehă (cu excepția aplicării Convenției ONU privind contractele pentru vânzarea internațională de bunuri).
8. 2. Dacă o prevedere a Termenilor și condițiilor este sau devine invalidă sau ineficientă sau inaplicabilă, prevederea invalidă va fi înlocuită de o prevedere a cărei semnificație este cât mai apropiată de prevederea invalidă. Nulitatea sau ineficacitatea sau inaplicabilitatea unei dispoziții nu afectează valabilitatea celorlalte dispoziții. Modificările și completările la contract sau condițiile comerciale necesită un formular scris.
Acești termeni și condiții sunt valabili și intră în vigoare de la od 1. 9. 2020